Jäsenkirje 4/2018

07.04.2018 klo 16:53
Tässä lisätietoa tulevasta Närpiön matkasta.
Tervetuloa mukaan!

Seinäjoen seudun Pohjola-Norden ry                                     JÄSENKIRJE 4/2018

 

Hyvä jäsenemme!

 

KEVÄÄN KOHOKOHTA LÄHESTYY – TEEMME HIENON MATKAN NÄRPIÖÖN lauantaina 5.5

 

Oletko tullut ajatelleeksi, miten paljon nykyään matkustamme hyvinkin etäälle, mutta samanaikaisesti lähiympäristömme arvokkaat kohteet jää näkemättä. Kun näkemisen lisäksi on mahdollisuus tutustua saman harrastuspiirin ihmisiin, niin matka on vielä antoisampi. Nyt tähän on erinomainen mahdollisuus, kun yhdistyksemme tekee retken naapurimaakuntaan Närpiöön Närpiön Pohjola-Nordenin vieraaksi lauantaina 5.5.2018.

 

Yksityiskohtainen matkaohjelma rakentuu lähiviikkoina. Tässä pääpiirteet:

Ajankohta: lauantai 5.5.2018. Matka bussilla Seinäjoelta ja takaisin. Lähtö aamulla/aamupäivällä, paluu n. klo 16.30-17.00. Matkan varrelta voi nousta bussiin.

Ohjelma koostuu seuraavista kohteista:

  • Lounas, Kasvihuoneravintola Linds Kök,

Eksoottinen ja ainutlaatuinen kasvihuoneympäristöön rakennettu Linds Kök on tullut kuuluisaksi Suomen lisäksi ulkomailla: Ravintola luokiteltiin vuonna 2015 ” Lonely Planet”in Suomen 16 parhaan ravintolan listalle. Vuonna 2016 ”Thrillist” rankkeerasi ravintolan mielenkiintoisimpien ravintoloiden Eurooppa-listalle, jossa kustakin maasta saa olla vain yksi ravintola. Lisää tietoa: http://www.lindskok.fi/fi/

  • Närpiön kirkko ja kirkkotallit

          Närpiön kirkon ympäristöön liittyvät kirkkotallit ovat ainutlaatuisen hyvin säilynyt rakennuskokonaisuus. Närpiön kirkko ympäristöineen kuuluu museoviraston valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin. 

http://www.rky.fi/read/asp/r_kohde_det.aspx?KOHDE_ID=1628

  • Kasvihuone

          Närpiön kasvihuoneviljelykset ovat maankuuluja. Vierailemme kukkia kasvattavassa kasvihuoneessa.

  • Närpiön maahanmuuttajapolitiikka ja elinkeinoelämä

          Närpiössä on vilkas elinkeinoelämä, ja siellä on onnistuttu harvinaisen hyvin siinä, missä muualla on ollut vaikeuksia: Paikkakunnalla asuu paljon aktiivisia, työssä käyviä maahanmuuttajia Aasiasta ja Balkanilta. Kuulemme miten tämä on saatu aikaan?

  • Tove Janssonin maalaama alttaritaulu

                      Paluumatkalla poikkeamme Teuvan kirkossa, jossa on harvinainen taideteos: Tove Janssonin maalaama ainut alttaritaulu ”Kymmenen neitsyttä”. http://www.toveteuvalla.fi/tove-teuvalla

Hinta: Matkan hinta on 20 € jäseniltä ja 30 € muilta henkilöiltä. Hintaan kuuluu bussimatka ja kahvitukset. Jokainen maksaa itse lounaan Linds Kök’ssä hinnaltaan 19,50.

 

Matka on alku laajemmalle yhteistyölle, johon Närpiön ja Seinäjoen seudun lisäksi osallistuvat Lapuan ja Kristiinankaupungin yhdistykset. Vierailut jatkuvat lähivuosina siten, että 2019 isäntänä toimimme me Seinäjoen seutu, 2020 Kristiinankaupunki ja 2021 Lapua. Nyt on siis mahdollisuus saada pitempiaikaisia tuttavia ja nähdä mielenkiintoisia kohteita lähialueelta.

 

Kun yksityiskohtainen ohjelma valmistuu, niin siitä lähetetään uusi jäsenkirje. Ilmoittautumiset tarvitaan 26.4 mennessä. Nyt jo voi ilmoittautua puheenjohtaja Antti Siljamäelle (p. 0400 365997, antti.siljamaki@netikka.fi) tai sihteeri Pertti Kinnuselle (0405340875, pertti.kinnunen@kauppakamari.fi).

 

 

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

 

HALLITUS