Jäsenkirje 5/2018

18.04.2018 klo 20:35
Uutta tietoa Närpiön matkasta 5.5.2018. ilmoittautuminen 26.4. mennessä. Tämä on korjattu versio, nyt on mukana myös paluuaika.
Tervetuloa!

Seinäjoen seudun Pohjola-Norden ry                                    JÄSENKIRJE 5/2018

 

Hyvä jäsenemme !

 

KEVÄÄN KOHOKOHTA MATKA NÄRPIÖÖN lauantaina 5.5 !

ILMOITTAUDU NOPEASTI, VIIMEISTÄÄN  to 26.4 !

 

Nyt tutustumaan oman yhdistyksemme jäseniin ja muuhun matkaseuraan mukavalle, korkeatasoiselle yhden päivän reissulle Närpiöön. Paitsi että koet mielenkiintoisia elämyksiä, niin saat samalla uusia tuttavuuksia närpiöläisten lisäksi myös Kristiinankaupungin ja Lapuan Pohjola-Norden väestä. Matkaa voit tarjota myös henkilölle, joka ei ole jäsenemme.

 

Ajankohta: lauantai 5.5.2018. Matka bussilla Seinäjoelta ja takaisin. Matkan varrelta voi nousta bussiin.

Ohjelma:

Klo 9.30         Lähtö Ostoskulman, (ent. Anttilan) Maakunnankadun puoleiselta P-alueelta,

jossa 10 t pysäköintiaika rautatienpuoleisessa päässä.

Klo 11.00       Saapuminen Närpiöön

  • Hotelli Red&Green, kokoontuminen, voileipäkahvit
  • Tervetuloa, pj.Lilian Ivars Pohjola-Norden i Närpes
  • Kaupunginjohtaja Hans-Erik Lindqvistin esittely Närpiön elinkeinoelämästä ja maahanmuuttopolitiikasta
  • Kiertoajelu Närpiön keskustassa. Kohteena mm. Närpiön kirkko ja kirkkotallit. Närpiön kirkon ympäristöön liittyvät kirkkotallit ovat ainutlaatuisen hyvin säilynyt rakennuskokonaisuus. Närpiön kirkko ympäristöineen kuuluu museoviraston valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin.
  •  

Klo 13.15       Lounas , Kasvihuoneravintola Lind’s Kök, Bäcklidvägen 476

Eksoottinen ja ainutlaatuinen kasvihuoneympäristöön rakennettu Lind’s Kök on tullut kuuluisaksi Suomen lisäksi ulkomailla: Ravintola luokiteltiin vuonna 2015 ” Lonely Planet”in Suomen 16 parhaan ravintolan listalle. Vuonna 2016 ”Thrillist” rankkeerasi ravintolan mielenkiintoisimpien ravintoloiden Eurooppa-listalle, jossa kustakin maasta saa olla vain yksi ravintola. Lisää tietoa: http://www.lindskok.fi/fi/

Klo 14.30       Marita Kulmalan kasvihuone, Bäcklidvägen 53, Pjelax

Kukkia kasvattavan ja vieressä olevaan tomaattikasvihuoneen esittely. Sekä kukkien että erilaisten tomaattien ostomahdollisuus.

Klo 15.30       Siirtyminen Teuvalle

klo 15.45       Teuvan kirkko ja Tove Janssonin maalaama alttaritaulu

Teuvan kirkossa on harvinainen taideteos: Tove Janssonin maalaama ainut alttaritaulu ”Kymmenen neitsyttä”. http://www.toveteuvalla.fi/tove-teuvalla

n. klo 17.15   Paluuaika Seinäjoella

 

Hinta: Matkan hinta on 15 € jäseniltä ja 25 € muilta henkilöiltä, minkä lisäksi jokainen maksaa itse lounaan Lind’s Kök’ssä hinnaltaan 19,50.

 

Matka on alku laajemmalle yhteistyölle, johon Närpiön ja Seinäjoen seudun lisäksi osallistuvat Lapuan ja Kristiinankaupungin yhdistykset. Vierailut jatkuvat lähivuosina siten, että 2019 isäntänä toimimme me Seinäjoen seutu, 2020 Kristiinankaupunki ja 2021 Lapua. Nyt on siis mahdollisuus saada pitempiaikaisia tuttavia ja nähdä mielenkiintoisia kohteita lähialueelta.

 

Ilmoittautumiset 26.4 mennessä puheenjohtaja Antti Siljamäelle (p. 0400 365997, antti.siljamaki@netikka.fi) tai sihteeri Pertti Kinnuselle (0405340875, pertti.kinnunen@kauppakamari.fi).

 

 

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA !

 

HALLITUS